Acties

We vinden het belangrijk dat Assen bereikbaar blijft tijdens alle werkzaamheden. Dus zorgen  we voor goede omleidingsroutes en plannen we het werk slim. Maar we stimuleren iedereen die in de stad werkt ook om na te denken over andere vervoersmiddelen dan de auto of ander werktijden. Daarvoor organiseren we speciale acties (onder andere met OpFietseinDrenthe) en haken we aan bij landelijke acties.

1. E-bike gratis uitproberen: Stap op en probeer!

Werk jij in Assen? Wil jij ook wel eens anders naar het werk dan bijvoorbeeld met de auto? Probeer nu een week lang een e-bike! Je bent snel(ler) op het werk, bespaart in veel gevallen reiskosten en je hebt gelijk je beweging van de dag te pakken. Kijk voor meer informatie op www.stap-op-en-probeer.nl

Let op: Om gebruik te maken van deze actie hoeft jouw werkgever geen Partner van ons te zijn.

Flyer probeer een e-bike

2. E-bikeregeling 2017

Werknemers van de 27 bij Assen Slim Bereikbaar aangesloten bedrijven kunnen onder bepaalde voorwaarden 250 euro retour krijgen op de aanschaf van een e-bike, als zij deze de komende jaren gemiddeld twee dagen in de week voor hun woon-werkverkeer gebruiken. Voorwaarde daarbij is wel dat u als partner van Assen Slim Bereikbaar akkoord bent gegaan met de werkgeversvoorwaarden en het formulier hiervoor ondertekend hebt teruggestuurd.

Voor 2017 kunnen 200 aanvragen gehonoreerd worden. Op dit moment is er nog ruimte voor 81 aanvragen (stand van zaken 1 december).

Assen Slim Bereikbaar wil met deze regeling de aanschaf van elektrische fietsen stimuleren en zo bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de stad Assen en aan een duurzamere toekomst.

Meer informatie over de regeling en de bijbehorende formulieren verstrekken de bij Assen Slim Bereikbaar aangesloten bedrijven rechtstreeks aan hun medewerkers. U vindt deze dus niet op deze website.

Deze regeling is alleen bestemd voor werknemers die werken bij een van onze Partners.
 

Cartoon blauw poppetje op fiets

3. Zet je fietsmodus aan en spaar voor een bioscoopkaartje (of meer)!

Zet je de nieuwe fietsmodus-app aan op je telefoon en fiets je zonder je telefoon onderweg aan te raken, dan spaar je punten voor bijvoorbeeld een gratis bioscoopkaartje. Lees meer op www.fietsmodus.nl.

4. Beschikbaarheid OV-fiets

Op het station van Assen staan 85 OV-fietsen klaar voor gebruik. Handig voor als je naar een afspraak moet in de stad. In de Reisplanner Xtra app vindt je nu een nieuwe functionaliteit: je kunt checken of, en hoeveel OV-fietsen beschikbaar zijn op het station van je keuze. Heel erg handig voor het plannen van je reis van deur tot deur! Meer weten? Kijk op: http://www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-fiets/beschikbaarheid-ov-fiets.html

5. Handige apps

Wil je graag actuele reisinformatie of weten welk vervoersmiddel je het beste op welk moment kun nemen? Bekijk dan deze reisinformatie-apps.

6. Fietscalculator

Wil je weten hoeveel je bespaart als je op de fiets naar je werk gaat en niet met de auto? Gebruik dan de fietscalculator op www.fietsersbond.nl/de-feiten/fietscalculator#.V6Gruzhf3bh