Aanleg voorrangsplein Overcingellaan/Pelikaanstraat

Aannemer Sallandse BV is onlangs gestart met de herinrichting van de kruising Overcingellaan/Pelikaanstraat/Port Natalweg. De kruising wordt een voorrangsplein. Auto’s vanaf de zijwegen krijgen opstelruimte in de middenberm. De oversteken worden veiliger.

Bouw voorrangsplein
Tijdelijke bypass

De aanleg van het nieuwe voorrangsplein is een ingrijpend werk, waarvoor veel werkruimte nodig is. Het verkeer kan óm het bouwterrein heen rijden. Auto’s rijden via de parallelweg en via een tijdelijke bypass op het grasveld. Na afloop herstelt de aannemer het grasveld weer.

Oversteken naar Pelikaanstraat tijdelijk niet mogelijk

De aanleg van de nieuwe kruising brengt verkeershinder met zich mee:

  • Auto’s vanuit Assen Oud Zuid kunnen niet rechtdoor rijden naar de Pelikaanstraat. Het advies is om via de Beilerstraat en Europaweg Zuid te rijden
  • Auto’s uit noordelijke richting op de Overcingellaan kunnen tijdelijk niet linksaf naar de Pelikaanstraat
  • Ook fietsers worden óm het bouwterrein heen geleid. Fietsen blijft mogelijk in alle richtingen.


Als de weersomstandigheden meewerken is de kruising eind 2017 gereed. Dan kan het verkeer weer oversteken naar de Pelikaanstraat.

Het nieuwe voorrangsplein op de Overcingellaan/Pelikaanstraat is onderdeel van de Stadsboulevard Zuid. Dit is de herinrichting van de Europaweg Zuid vanaf Graswijk tot aan de nieuwe autotunnel bij het NS-Station. Eind 2017 is het voorrangsplein gereed. Info: www.florijnas.com